Nieuws - Kinderboekenweek

Opening Kinderboekenboek

Woensdag 3 oktober is het startsignaal gegeven voor de Kinderboekenweek. Het thema dat centraal staat is Vriendschap. Voor ons een prachtig thema, sluit volledig aan bij onze nieuwe school.
De kinderen kregen een kaart met een afbeelding van een voorkant van een boek. Er waren 2 dezelfde kaarten in omloop. De kinderen moesten hun 'boekenvriendje' opzoeken. 
Ook juf Geartsje had een kaart, maar deze was wel zeer bijzonder. Hierop stond een afbeelding van een contract. Een contract dat vandaag is afgesloten met Dbos (De Bibliotheek op school). Wat houdt dit in? 

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. 
We willen kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. De Bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken. Dat doen we met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving. 
Neemt u eens een kijkje op de site van Dbos. Hierop staan vele tips voor school, maar zeker ook voor ouders. 

 

Geplaatst op: 03 Oktober 2018

terug